Res från Linköping: Uppleva Prags mat- och restaurangkultur

Prag är inte bara känt för sin rika historia och kultur, utan också för sin mat- och restaurangkultur. Med allt från traditionella tjeckiska rätter till modern internationell mat, finns det något för alla smaker. 

Om du besöker Prag för första gången och vill uppleva stadens mat- och restaurangkultur, har vi samlat ihop allt du behöver veta.

Traditionell tjeckisk mat

Tjeckisk mat är fyllig och hjärtlig, med rätter som ofta innehåller kött, potatis och surkål. En av de mest kända rätterna är gulasch, en mustig köttgryta som ofta serveras med knödel. 

Andra populära rätter inkluderar svampstuvning och kolgrillad fläskkotlett. Prova traditionell tjeckisk mat på restauranger som U Fleků eller Kolkovna.

Tjeckiskt öl

Tjeckien är känt för sitt öl, och Prag har många lokala bryggerier och ölhallar. Det mest populära ölet är pilsner, men det finns också många andra sorter att välja mellan. Prova tjeckiskt öl på restauranger och ölhallar runt om i staden, inklusive U Medvídků och U Zlatého Tygra.

Internationell mat

Prag har också en blomstrande internationell matkultur, med allt från italiensk pasta till asiatisk street food. I området runt Karlin finns många moderna restauranger med en internationell meny. 

Besök La Bottega Bistroteka för italiensk mat eller Eska för modern tjeckisk mat med internationell twist.

Kaféer och konditorier

Prag är också känt för sina kaféer och konditorier, med många utsökta bakverk och sötsaker att välja mellan. Besök kaféer som Café Savoy för sina klassiska tjeckiska bakverk, eller Café Louvre för en elegant kaffepaus. Konditoriet Cukrárna Myšák är känt för sina fantastiska tårtor och bakverk.

Restaurangkultur

Prags restaurangkultur är både traditionell och modern. Många restauranger är belägna i vackra historiska byggnader, och har en unik atmosfär och inredning. 

De flesta restauranger serverar både lunch och middag, men se till att boka bord i förväg för att undvika besvikelse.

Prags mat- och restaurangkultur är en viktig del av stadens charm. 

Oavsett om du vill uppleva traditionell tjeckisk mat eller prova moderna internationella rätter, finns det mycket att utforska. Besök lokala kaféer och konditorier, prova tjeckiskt öl på ölhallar runt om i staden, och upplev 

Prags restaurangkultur på historiska platser och moderna restauranger. Oavsett vad du väljer att göra, kommer du att upptäcka att Prag har mycket att erbjuda för alla matälskare.

Total
0
Shares