Därför bör dina kläder vara gjorda av bambu

Det finns ett antal punkter som många av oss har i åtanke när vi väljer ut nya kläder. De ska kännas bekväma runt kroppen, ha ett snyggt utseende, reglera temperaturen väl och gärna vara framställda på ett hållbart sätt. Bambu är ett material som kan skryta med alla dessa egenskaper, så om du för närvarande eftersöker ditt nya favoritplagg vill du inte undgå att kika närmare på bambukläder. Vare sig det gäller tröjor, underkläder eller strumpor i bambu kan du vara säker på att du får ett imponerande material!

Bambukläder under sommaren

Hur kommer det sig att bambukläder har blivit så populära att bära under både sommaren och vintern? Om vi börjar med det lite varmare sommarhalvåret kan kläder i bambu erbjuda dig ett ganska effektivt UV-skydd – med andra ord en förmåga att delvist skydda dig från solens farliga UV-strålar.

Sommaren är även den tidpunkten då man ibland blir lite varm och svettig, så då är det bra att ha i åtanke att bambu är ett antibakteriellt material. Inte nog med att det hindrar bakterietillväxt, utan det håller samtidigt dåligt lukt borta så att du kan känna dig ren och fin. Att ha på dig bambukläder under sommaren kan därför bli en riktig höjdare.

Bambukläder under vintern

När vinterhalvåret är på ingång går det lika bra att bära kläder som är tillverkade av bambu. De kan nämligen förse dig med en mjuk och komfortabel passform som håller värmen när du behöver den som mest. Bambu är duktigt på att motstå slitage och kommer på så vis att hålla under en lång tid framöver. I längden sparar du då pengar tack vare att du mer sällan tvingas byta ut dina kläder.

Den stora pricken över i:et är den miljövänliga aspekten av bambukläder. Bambu är nämligen en växt som växer i rasande fart, och det är därför ett förnybart material. Vid odling av bambu samt tillverkning av bambukläder används också mycket lite vatten och kemikalier, vilket betyder att även tillverkningsprocessen är mer miljövänlig än många alternativ.

Total
0
Shares